Geraerts (Union): “Europese ervaring zal ons helpen in duel met Genk en Antwerp”

Geraerts (Union): “Europese ervaring zal ons helpen in duel met Genk en Antwerp”

22-04-2023 12:34
3

Union Saint-Gilloise onderging afgelopen donderdag de wet van de sterkste tegen Leverkusen. Karel Geraerts betreurt de Europese exit van zijn ploeg, maar stelt de titel als einddoel. Al is hij wel erg fier op de campagne die ze in Europa achter de rug hebben. 

"Op het heetst van de strijd is het duidelijk de ontgoocheling van de uitschakeling die overheerst”, klinkt het na de wedstrijd, geciteerd door DH Sport. “Ik wil het niet hebben over de hele campagne, ook al maakt die me trots.” 

Union speelt zondag in Kortrijk nog één wedstrijd uit de klassieke fase en dan spelen de Brusselaars de play-offs 1. “Natuurlijk zal Union de ambitie hebben om alles te geven voor de titel”, stelt geraerts gerust. “De ervaring van deze Europese kwartfinales kan ons ook helpen op dit niveau. De play-offs, tegen Genk, Antwerp en waarschijnlijk Gent of Brugge, zijn topwedstrijden; ze worden gespeeld op details. Zoals vanavond tegen Leverkusen."

Union staat momenteel op een tweede plek in het klassement. Het kan echter nog als leider de Champions’ Play-Offs ingaan. Dan moet het wel hopen op een nederlaag van KRC Genk dat evenzeer een moeilijke verplaatsing heeft naar Charleroi.