Club NXT en RSCA Futures gelijk, Jong Genk onderuit, remise Dender-SL16

21-04-2023 22:00 Laatste update: 22-04-2023 00:10
9

In de Challenger Pro League werden er in de promotie-en degradatiegroep wedstrijden gespeeld. Club NXT en RSCA Futures speelden 0-0 gelijk. Ook Dender-SL16 (0-0) eindigde op een remise. Jong Genk ging in de derby tegen Lommel 2-3 onderuit.

RSCA Futures had de meeste kansen op het veld van Club NXT, maar tot ene doelpunt kwam het niet. Club NXT blijft daardoor op de derde plek staan in de promotiegroep van 1B terwijl RSCA Futures op de zesde en laatste plek staat.

Ook bij Dender tegen SL16 werd er niet gescoord, maar bij Jong Genk vs Lommel vielen er wel doelpunten. Toma miste een penalty, maar kon de herneming binnenschieten. Nog voor rust maakten Vansca en Talvitie namens Lommel 1-2. Na rust was het Rommens die de 2-2 kon scoren, maar Metinho zorgde voor de 2-3 eindstand. Lommel wint zo voor de vierde keer van Jong Genk. De Genkenaars zijn zo nog niet gered.