OFFICIEEL: Einde van een tijdperk: Betis-icoon Joaquín (41) stopt ermee

OFFICIEEL: Einde van een tijdperk: Betis-icoon Joaquín (41) stopt ermee

19-04-2023 21:12

Het einde van een prachtige carrière nadert: Real Betis-speler Joaquín kondigt op 41-jarige leeftijd aan dat hij aan het einde van het lopende seizoen stopt met voetballen. Rond de eeuwwisseling zette de Spanjaard zijn eerste stappen in het profvoetbal.

In een prachtige video maakt Betis het naderende afscheid van Joaquín bekend. De middenvelder annex aanvaller komt uit de jeugdopleiding van Betis. Die club verruilde hij in 2006 voor Valencia CF, waarna hij in 2015 na periodes bij Málaga en Fiorentina terugkeerde bij zijn grote liefde. Joaquín, 51-voudig Spaans international, speelde tot dusver een kleine negenhonderd officiële wedstrijden.

Bijna vijfhonderd daarvan speelde hij in het shirt van Betis. Joaquín kan zijn totaal dit seizoen nog opschroeven met negen La Liga-duels. Gedurende zijn carrière maakte hij 116 doelpunten en gaf hij 106 assists. Op het palmares van Joaquín prijken drie Copa del Rey-eindzeges. "23 jaar lang heb ik geprobeerd om van voetbal een kunst te maken en om herinnerd te worden van generatie op generatie. Van klassiek tot hedendaags. Nu rest mij alleen nog om mijn schoenen op te hangen, mijn kunst", zegt hij op de officiële kanalen van Betis.