Chelsea-selectie kraakt aankoopbeleid: 'Sommigen halen de wedstrijdselectie niet'

Chelsea-selectie kraakt aankoopbeleid: 'Sommigen halen de wedstrijdselectie niet'

19-04-2023 14:41
2

Thiago Silva vindt dat er drastisch dingen moeten veranderen bij Chelsea. The Blues werden dinsdagavond in de Champions League uitgeschakeld door Real Madrid en de 38-jarige verdediger was zijn frustraties na afloop niet de baas.

Interim-manager Frank Lampard is de eerste manager in de clubhistorie van Chelsea die zo slecht start. Chelsea verloor de eerste vier wedstrijden onder leiding van de Engelsman. "De eerste stap is gezet, al is het niet de juiste. We kunnen de managers niet de schuld geven als we onze verantwoordelijkheid niet pakken", zegt Silva tegen beIN Sports

De Braziliaan stelt dat er 'veel besluiteloosheid' is bij Chelsea en roept eigenaar Todd Boehly op de stoppen met het halen van zoveel nieuwe spelers. "Na de overname zijn er veel nieuwe spelers gekomen. We moesten de kleedkamer vergroten, omdat de selectie er niet meer in paste", foetert hij. "Het is positief dat er geweldige spelers in de selectie zitten, maar aan de andere kant is er altijd wel iemand ontevreden omdat niet iedereen kan spelen."

"Sommige spelers halen niet eens de wedstrijdselectie, dat is lastig", vervolgt Silva zijn betoog. "We hebben in januari acht spelers aangetrokken. We moeten daarmee stoppen en met een strategie komen, anders maken we komend seizoen misschien dezelfde fouten." Silva baalt enorm van de huidige situatie bij Chelsea. "Voor mij persoonlijk is het een moeilijk en frustrerend seizoen. Dit was misschien wel mijn laatste wedstrijd in de Champions League. Het is een droevige dag."

Chelsea lijkt voor volgend seizoen in ieder geval wel op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Lampard werd slechts aangesteld als tussenpaus. Onder meer Vincent Kompany is kandidaat om de touwtjes in handen te nemen.