Bikkelharde kritiek op De Bruyne: 'Een verongelijkte huilbaby geworden'

Bikkelharde kritiek op De Bruyne: 'Een verongelijkte huilbaby geworden'

18-04-2023 16:38
17

Kevin De Bruyne zit in een merkwaardige periode bij Manchester City, waar hij het al even minder lijkt te kunnen vinden met coach Pep Guardiola. Dat raakte afgelopen week nog eens duidelijk na zijn wissel in de Champions League tegen Bayern München. Maar de middenvelder krijgt zelf ook kritiek.

De Bruyne moest halfweg de tweede helft tegen Bayern naar de kant van Guardiola, wat niet naar de zin was van de Rode Duivel. Een echt akkefietje kwam er niet van, maar columnist Niko Dijkshoorn is wel bijzonder streng voor onze landgenoot.

'De Bruyne is inderdaad veranderd', begint de Nederlander bij Het Nieuwsblad. 'Misschien is hij door de permanente bewondering zelf ook gaan geloven dat hij bijzonder is. Nu is KDB veranderd in een verongelijkte huilbaby. Het lijkt erop dat hij werkelijk is gaan geloven dat hij een geschenk is', klinkt het.

Ondanks het 'moeilijke' seizoen zijn de statistieken van De Bruyne wel opnieuw bijzonder goed. Hij kwam dit seizoen veertig keer uit voor The Citizens, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en 25 assists.