Antwerp raakt na moeilijke partij toch voorbij KV Kortrijk en kwelduivel Watanabe

Antwerp raakt na moeilijke partij toch voorbij KV Kortrijk en kwelduivel Watanabe

16-04-2023 20:20
19

Het was stevig zwoegen voor Royal Antwerp FC, maar The Great Old is er na hard werken toch in geslaagd om voorbij KV Kortrijk te geraken. Het had het lange tijd moeilijk tegen KVK-verdediger Watanabe en wist uiteindelijk toch met 1-0 te winnen.

Royal Antwerp FC hoopte het verschil met de top twee zo klein mogelijk te houden en kreeg daar met KV Kortrijk de geschikte tegenstander voor. De Kortrijkzanen ware net zeker van behoud en hadden dus nog maar weinig om voor te spelen.

Na een lange studieronde was KV Kortrijk plots gevaarlijk met een kans voor Selemani, maar het was uiteindelijk toch Antwerp dat voor het meeste gevaar kon zorgen. De Laet stond dicht bij de 1-0, maar Watanabe wist zijn ploeg op het nippertje nog te redden.

De Japanner bleek de grote kwelduivel te worden voor Antwerp en wist tot drie keer toe Antwerp van een voorsprong te houden. Tot de rust bleef het dan ook 0-0.


Antwerp duwde na de rust het gaspedaal nog wat meer in, maar Watanabe gaf niet op en leek er alles aan te willen doen om de nul te houden. The Great Old raakte maar niet door de Kortrijkse defensie, waardoor Mark Van Bommel besloot om in te grijpen en onder andere Balikwisha en Yusuf op het veld bracht.

De muur genaamd Watanabe kraakte uiteindelijk dan toch en zag Muja twintig minuten voor tijd Antwerp verdiend op voorsprong brengen. KV Kortrijk had aanvallend geen verhaal tegen The Great Old en slaagde er niet meer in om Butez te verslaan. Een tweede doelpunt van Antwerp hing in de lucht, maar viel niet meer. Het bleef 1-0.