Spurs-fans fluiten eigen speler Sánchez uit: 'Een triest verhaal voor de club'

Spurs-fans fluiten eigen speler Sánchez uit: 'Een triest verhaal voor de club'

16-04-2023 11:49
1

Davinson Sánchez is de gebeten hond bij de supporters van Tottenham Hotspur. De verdediger werd tijdens het Premier League-duel met Bournemouth uitgefloten door de eigen fans, terwijl zijn wissel met gejuich werd ontvangen.

Sánchez ging in de fout bij de 1-2 van Dominic Solanke, tot grote onvrede van de fans. Interim-manager Cristian Stellini besloot de Colombiaanse verdediger na 58 minuten uit zijn lijden te verlossen. Hij werd vervangen door Arnaut Danjuma. Extra pijnlijk: Sánchez was zelf na 35 minuten nog in het veld gekomen voor de geblesseerde Clément Lenglet.

Na afloop nam Spurs-aanvoerder Hugo Lloris het voor Sánchez op. "Het fluiten begon al toen hij inviel. Dit heb ik nog nooit meegemaakt in mijn loopbaan", vertelt de ervaren doelman aan beIN Sports. "Ik vind het heel erg voor Davinson. Hij is een teamgenoot en een vriend. Hij vecht al vele jaren voor deze club. Het is gewoon verdrietig. Het is een triest verhaal voor de club, de fans en de speler. Dit wil je niet zien in het voetbal."

Stellini verklaarde dat hij Sánchez wisselde uit 'tactisch oogpunt'. "We moeten hem steunen, want dit is een moeilijk voor hem." De sterke mandekker verruilde Ajax in de zomer van 2017 voor de Londenaren, die zo'n 42 miljoen euro voor hem betaalden. Britse media concluderen dat hij zijn langste tijd bij de club gehad heeft.

Dankzij een goal van Danjuma kwam Tottenham in de slotfase terug tot 2-2, maar diep in blessuretijd ging het alsnog mis: 2-3.