Anderlecht-rechtsbuiten Dreyer over Iceman: Gelukkig was het geen beker met pis

Anderlecht-rechtsbuiten Dreyer over Iceman: "Gelukkig was het geen beker met pis"

15-04-2023 08:35 Laatste update: 08:50
1

Anders Dreyer speelt sinds januari in het Lotto Park en stelt niet teleur. De Deen scoorde er sindsdien al op los en droeg ook bij met assists. Dreyer ging in op de aansluiting bij RSC Anderlecht als nieuwe club en sprak ook over zijn bijnaam.

"Het spelsysteem waarbij ik veel vrijheid krijg om te lopen, past alvast bij mij. We zetten hoog druk en ik loop gemiddeld twaalf à dertien kilometer per match", vertelde Dreyer aan Het Nieuwsblad over de aansluiting van het systeem dan Anderlecht speelt bij de kwaliteiten van de Deen.

Dreyer, ook wel The Iceman genoemd, speelde voor Anderlecht bij Midtjylland. De Deen vermoedt dat de bijnaam The Iceman daar is geboren. Fans van de tegenstander daagden Dreyer uit door bier naar de Deen te gooien tijdens een bekerwedstrijd. "Ik ving een halfvolle beker op en kapte het in één teug naar binnen voor de spionkop. Gelukkig was het geen beker vol pis", aldus Dreyer die zich afvroeg of hij daardoor The Iceman wordt genoemd.

Dreyer speelde tot nu toe 12 matchen in de Jupiler Pro League. De rechtsbuiten kwam 3 maal tot scoren en 3 maal tot een assist. Ook was de Deen van waarde in de Conference League, waarin Dreyer 1 maal scoorde en 1 assist leverde.