Standard Luik wint na intense wedstrijd tegen Sporting Charleroi

14-04-2023 22:55 Laatste update: 23:04
29

Standard Luik won vrijdagavond met 3-1 van Sporting Charleroi. Daarmee komt het (even) op gelijke hoogte van KAA Gent en Club Brugge

De eerste kansen waren voor Sporting Charleroi. Bodart toonde zich echter bij de mogelijkheden. Ook Standard liet zich na minuut tien zien. Koffi moest ingrijpen bij een ingestudeerde vrije trap. Op het kwartier was het dan toch raak: Ohio sloop door de buitenspelval en werkte zuiver af: 1-0.

Na het doelpunt kwam Charleroi dan opzetten. Bodart en de lat hielden de zebra’s echter van een gelijkmaker, die wel verdiend was.

In de tweede helft bleven de grote kansen lang achterwege. Standard leek te rusten, maar mocht lang niet zeker zijn van de drie punten. Toch bracht het Charleroi zo goed als nooit in de problemen.

De uitploeg daarentegen probeerde de verdiende gelijkmaker bij elkaar te voetballen, maar kon daarvoor nooit tot het perfecte recept komen.

Even zagen we dan toch vuur op het veld. Rond minuut 65 hadden de supporters van Standard het idee om bij een voorsprong van hun team vuurwerk op het veld te gooien. Na een korte pauze werd er hervat.

Uiteindelijk trok Standard dan toch het laken naar zich toe. Tien minuten voor tijd zette Fossey de 2-0 op het scorebord. De wedstrijd was echter nog niet gedaan. Nkuba zette even na de 2-0 alweer de aansluitingstreffer op het bord. Toch trok Standard de zege dan over de streep. Emond maakte nog de 3-1, waarna hij zijn truitje uittrok. Hij had echter al een gele kaart, waardoor hij knullig rood kreeg.

Standard komt zo zelfs (even) boven Club Brugge te staan op de vijfde plaats. RSC Anderlecht kan zondag naar plaats acht springen.