Degryse vergelijkt Boniface en Orban: “Hij is komende zomer niet te houden”

Degryse vergelijkt Boniface en Orban: “Hij is komende zomer niet te houden”

13-04-2023 14:44
2

KAA Gent en Union SG nemen het in Europa respectievelijk op tegen West Ham United en Bayer Leverkusen. Marc Degryse sprak met Het Laatste Nieuws over de aanvalskwaliteiten van beide clubs.

Bij Union SG is Victor Boniface het gezicht van de aanval. Bij KAA Gent is Orban dan weer ontploft. “Boniface is hier al sinds de zomer en staat zo een stapje verder dan Orban. Boniface is geleidelijk aan beter geworden en is de jongste tijd helemaal ontploft. Hij is simpelweg niet van de bal te zetten.”

In de vorige ronde van de Europa League was Boniface uitstekend. “Tegen Union Berlin speelde hij met zó'n vertrouwen - een beetje zoals Thierry Henry zelfs destijds. Boniface, dat is zoals Undav, maar veel beter. In het begin van het seizoen was er twijfel na het vertrek van Undav en later ook Vanzeir. Boniface heeft veel meer gedaan dan hun vertrek opvangen.”

Ook de cijfers van Boniface zijn indrukwekkend en Degryse ziet hem komende zomer vertrekken. “Ik heb eens naar zijn cijfers gekeken: in de Europa League zit hij aan vijf stuks, maar ook voor Bodø/Glimt had-ie er al vijf gemaakt in de voorrondes van de Champions League. Het is een speler die volgende zomer echt niet te houden is. En hij is ook klaar voor de volgende stap. Nog net iets meer dan Orban.”