NY Red Bulls grijpt meteen in: Vanzeir wordt tot nader order op non-actief gezet

NY Red Bulls grijpt meteen in: Vanzeir wordt tot nader order op non-actief gezet

11-04-2023 22:06 Laatste update: 22:09
24

Dante Vanzeir moet op de blaren zitten in de Verenigde Staten. Ten gevolge van de racismerel rond zijn persoon zit er een zware straf aan te komen voor de Belgische aanvaller. NY Red Bulls heeft alvast de vlucht vooruit genomen: het heeft haar winteraanwinst een schorsing opgelegd.

Tot nader order zal Vanzeir niet meer in selecties van NY Red Bulls worden opgenomen. Hij is met andere woorden op non-actief gezet. De club doet dat 'om verdere afleidingen te vermijden', klinkt het. Hoe lang dat zal duren, lijkt in de eerste plaats af te hangen van het onderzoek dat momenteel loopt. De kans is bijzonder groot dat er een sanctie komt vanuit de Amerikaanse MLS. Het heeft er in elk geval alle schijn van dat de carrière van Vanzeir over de plas al voorbij is voor die goed en wel van grond is gekomen.

Vanzeir zit al enkele dagen in het oog van de storm nadat hij afgelopen weekend een racistische opmerking gemaakt zou hebben in het duel met SJ Earthquakes. Die kwetsende woorden zouden volgens andere spelers niet op een persoon in kwestie gericht zijn, maar vanzelfsprekend wordt er erg zwaar getild aan het voorval. De wedstrijd lag zo'n twintig minuten stil. Uiteindelijk werd wel degelijk hervat, mét Vanzeir nog steeds op het terrein.