De TV-gids voor Europa: Anderlecht, Gent en Union op andere zenders

De TV-gids voor Europa: Anderlecht, Gent en Union op andere zenders

11-04-2023 19:30 Laatste update: 13-04-2023 20:48
8

Het Belgische voetbal staat voor een historische donderdag, met liefst drie kwartfinalisten in verschillende Europese bekers. Fans van vriend en vijand wensen RSC Anderlecht, KAA Gent en Union Saint-Gilloise het allerbeste toe. Om de televisiekijkers gepast voor te bereiden, snorde VoetbalPrimeur.be even voor je op op welk kanaal je welke Europese match kan volgen.

Gent – West Ham (18u45): Play Sports

De spits wordt afgebeten door KAA Gent, dat in de kwartfinales van de Conference League al om 18u45 in het bad springt, als enige wedstrijd overigens. Met West Ham lootten De Buffalo’s alvast een tegenstander met naam en faam. In de groepsfase bleken de Londenaren nog twee maal te sterk voor RSC Anderlecht, maar de ene Belgische ploeg is de andere niet, uiteraard. De prestigieuze ontmoeting zit wel achter de betaalmuur van Play Sports.

Bayer Leverkusen – Union (21u): Canvas en Tipik

Wie tijdig thuis is van het werk, heeft in principe geen excuus om het duel van Gent te missen. Voor de twee andere Belgische vertegenwoordigers ligt dat anders, aangezien die allebei op hetzelfde tijdstip aftrappen. Stuntclub Union doet dat voor de tweede ronde op rij in Duitsland. Gaat na Union Berlin ook Leverkusen voor de bijl? Dit is de enige Europese wedstrijd die in Franstalig België op een openbaar kanaal te volgen valt.

Anderlecht – AZ (21u): Play 6

Wie het paars-witte Brussel verkiest boven het geel-blauwe, kan donderdagavond terecht bij Play 6. Een lekker ouderwetse strijd der Lage Landen op het Europese toneel, dat spreekt altijd tot de verbeelding. Anderlecht zal in eigen huis proberen om een goede uitgangspositie te verwerven tegen AZ, dat momenteel vierde staat in de Eredivisie.

Voor zij die (een deel van) de actie gemist hebben, is er overigens nog een herkansing. Om 23u begint op Canvas het overzichtsprogramma met de beste momenten uit de Europa League én de Conference League. Daar zal vanzelfsprekend ook ruime aandacht zijn voor de prestaties van de Belgische afgevaardigden.