Aanvaller gaat flink cashen na drie duels: Leeds moet 28 miljoen euro betalen

Aanvaller gaat flink cashen na drie duels: Leeds moet 28 miljoen euro betalen

11-04-2023 12:26
6

Jean-Kevin Augustin heeft wegens contractbreuk recht op ruim 24,5 miljoen pond, omgerekend 28 miljoen euro, van Leeds United. De Fransman heeft in de rechtbank gelijk gekregen in een langdurig conflict tussen de Engelse club en de speler. Leeds tekent overigens nog wel beroep aan, meldt The Athletic.

De FIFA hielp Augustin, die in een aparte situatie belandde bij Leeds. De miskoop werd in de winter van 2020 gehuurd van RB Leipzig met een verplichte optie tot koop van 21 miljoen. De club uit Yorkshire vertikte het om dit bedrag te betalen, nadat de prestaties van de speler alles behalve goed waren voor de destijds ambitieuze Championship-club. Na een geschil tussen Leipzig en Leeds besloot het CAS in november dat Augustin recht had op een flinke compensatie, omdat zijn contract bij de Premier League-laagvlieger verscheurd werd.

De 25-jarige Augustin brengt zijn oude werkgever op deze wijze nog dieper in de problemen. Het huidige seizoen legt de club geen windeieren en Leeds bungelt net boven de degradatiestreep. De Franse aanvaller was zelf alles behalve succesvol na zijn periode in Engeland. Bij het Franse FC Nantes liet hij geen goede indruk achter, terwijl zijn Zwitserse avontuur bij Basel ook minder goed verloopt dan Augustin zou hopen.