Kompany en Burnley kunnen dit weekend kampioen spelen: “Willen blijven genieten”

Kompany en Burnley kunnen dit weekend kampioen spelen: “Willen blijven genieten”

11-04-2023 09:59
1

Vincent Kompany keerde afgelopen zomer terug richting Engeland. De voormalige coach van RSC Anderlecht maakt meteen indruk bij zijn terugkeer naar het eiland. Kompany en Burnley FC kunnen dit weekend dubbel feest vieren. 

Afgelopen weekend mocht Kompany zijn verjaardag vieren met de promotie. Zijn ploeg won met 1-2 op het veld van Middlesbrough en wist zo de promotie al te verzekeren. Met nog zes wedstrijden te gaan kan Kompany dit weekend nu ook al zeker zijn van de titel in The Championship. 

Een knappe prestatie in zijn eerste seizoen bij Burnley. “We willen blijven genieten, tot het einde”, klinkt het bij Kompany in een interview op HLN. Toen de trainer van Burnley gevraagd werd of hij nog spelers van de Jupiler Pro League op het oog heeft, gaf Kompany aan dat hij heel Europa volgt. “We zullen zien, het moet gewoon passen… Of dat nu in Duitsland, Denemarken of België is, we zoeken gewoon naar de juiste profielen.” 

“Ik heb al een aantal dagen kunnen vieren”, klonk het bij Kompany na de match bij VTM Nieuws. “Dit is een mooi resultaat tegen de tweede beste ploeg uit de Championship. Daar zijn we gelukkig mee. Komend weekend kunnen we al kampioen spelen. We hebben echt al genoten en willen blijven genieten.”