Vandenbempt ziet Genk en Cercle stevig uithalen: In Engeland voor bestraft

Vandenbempt ziet Genk en Cercle stevig uithalen: "In Engeland voor bestraft"

10-04-2023 14:01
27

Ook de voorbije speeldag was er weer heel wat onbegrip bij Belgische clubs na enkele scheidsrechterlijke beslissingen. Dat zorgde ook voor hevige reacties, die Peter Vandenbempt maar moeilijk kan accepteren.

Onder andere bij Union SG, KRC Genk en Cercle Brugge was men bijzonder ontevreden na scheidsrechterlijke beslissingen en werd er dan ook stevig uitgehaald. Vandenbempt begrijpt het onbegrip van die clubs, maar hun reactie gaat er minder goed in bij de commentator.

Zo haalden bij Genk coach Wouter Vrancken en kapitein Heynen uit, terwijl ook Joseph Paintsil op social media bijzonder streng was. "Met de eindstreep in zicht worden elk jaar opnieuw de reacties feller, de fouten van de scheidsrechter uitvergroot en er meer op gefocust. Maar voor uitspraken als die van Bryan Heynen en van Carlos Aviña, de sportief directeur van Cercle Brugge, word je in Engeland streng bestraft", klinkt het bij Sporza.

Ook bij Cercle Brugge ging men met de voeten vooruit en vroeg men zich af of 'ze' bij de JPL Cercle Brugge wel in de top acht willen zien. "In hun onvrede over die tegengekregen penalty hebben ze gelijk, maar dat Aviña een complot vermoedt en zegt dat "ze er ons niet bij willen in play-off 2", dan vraag ik me af: wie is dat dan, die "ze'", aldus Vandenbempt.