Dimata in de clinch met ploegmaat van NEC: Ik heb geen spijt van mijn actie

Dimata in de clinch met ploegmaat van NEC: "Ik heb geen spijt van mijn actie"

10-04-2023 13:11

NEC-spelers Landry Dimata en Elayis Tavsan kregen het zondagmiddag met elkaar aan de stok tijdens het uitduel met FC Emmen (0-0). Het brandje moest geblust worden door ploeggenoten, zo zag De Gelderlander

Onze landgenoot Dimata was ziedend toen collega-aanvaller Tavsan even voor rust voor eigen succes koos en de bal vervolgens hoog over schoot. Hij richtte zich vervolgens tot Tavsan met gebaren en woorden, waarna er een opstootje ontstond. Ibrahim Cissoko en Joris Kramer grepen in.

"Ik heb geen spijt van mijn actie", aldus Dimata na afloop in gesprek met De Gelderlander. "Ik had volledig gelijk. Voetbal gaat over keuzes maken. Als je hem af kan spelen naar iemand die in betere positie staat moet je dat doen. Als je zelf schiet, moet 'ie hangen. En dat was nu niet het geval. Soms moet je mensen wakker schudden, zodat ze begrijpen waar het om gaat."

Ook trainer Rogier Meijer reageerde na de wedstrijd op het incident. "Dit bevalt me niet, maar we moeten het ook niet overdrijven. We willen winnen en daarvoor moet je soms over het randje gaan. Maar we moeten ten alle tijden wel respect voor elkaar houden. Ik vind dit meer een storm in een glas water."