Anderlecht en Westerlo zijn duidelijk over Charleroi - KV Mechelen: Vervalsing

Anderlecht en Westerlo zijn duidelijk over Charleroi - KV Mechelen: "Vervalsing"

09-04-2023 21:45
32

Bij RSC Anderlecht en KVC Westerlo wacht men nog bang af wat de Disciplinaire Raad van het Profvoetbal (DRP) woensdag zal beslissen over de partij Charleroi – KV Mechelen. Wordt die opnieuw gespeeld of toch niet? Bij Anderlecht en Westerlo heeft men een duidelijke mening daarover.

Woensdag maakt de DRP bekend of de partij tussen Charleroi en KV Mechelen opnieuw moeten worden gespeeld nadat die eerder dit seizoen werd stilgelegd en KV Mechelen een 0-5 forfaitzege kreeg. Mogelijk wordt dat duel echter opnieuw gespeeld, wat slecht kan zijn voor de ambities van Anderlecht en Westerlo om in de top acht te eindigen.

"Als die wedstrijd wordt herspeeld, moeten we stoppen met hooligans terecht te wijzen als ze vandalenstreken plegen", is Anderlecht-trainer Brian Riemer duidelijk bij Het Nieuwsblad. "Dit wordt dan een vrijgeleide voor hooliganisme. Het lijkt nu dat ik dit zeg als Anderlecht-trainer maar ik zeg dit ook in het algemene belang. Het zou een catastrofe zijn voor het Belgisch voetbal als het deze weg op gaat."

Westerlo-trainer De Roeck ging volledig akkoord met zijn concullega Riemer. "Het gaat ook om het moment. Waarom heeft het vier maanden (intussen vijf maanden, nvdr) moeten duren alvorens een beslissing werd genomen. De situatie is intussen helemaal veranderd", klinkt het. "KV Mechelen speelt intussen niet meer in degradatiegevaar en bereidt zich voor op de finale van de Belgische beker. Dit is onbegrijpelijk en een vorm van competitievervalsing", aldus de trainer.