Vanzeir wordt beschuldigd van racisme, New York Red Bulls en MLS niet blij

09-04-2023 10:00
132

Dante Vanzeir liet onlangs Union achter zich en trok naar New York Red Bulls. In de Verenigde Staten ligt onze landgenoot nu onder vuur. Hij wordt beschuldigd van racisme. De MLS en zijn club starten een onderzoek naar de feiten.

Bij de match tussen New York Red Bulls en SJ Earthquakes kwam er dit weekend geen winnaar uit de bus. Het duel in de MLS eindigde op een 1-1 gelijkspel. Vanzeir stond in de basis, maar kwam niet tot scoren. Toch gaat hij in de Verenigde Staten nu over de tongen. Er zou een incident geweest zijn met tegenstander Jeremy Ebobisse. Vanzeir zou 'iets' racistische gezegd hebben.

In de 72e minuut vond het voorval plaats. Na de woorden van Vanzeir vroeg de trainer van SJ Earthquakes Luchi Gonzalez aan zijn collega uit New York om Vanzeir meteen van het veld te halen. Het incident sleepte aan er kwamen 21 minuten extra tijd bij. Uiteindelijk zou Gerhard Struber Vanzeir pas in de 84e minuut naar de kant halen. De gelijkmaker viel in de 107e minuut.

Ondertussen is de MLS een onderzoek gestart naar wat Vanzeir juist zou gezegd hebben. New York Red Bull liet ook al weten dat het elke vorm van racisme en discriminatie afkeurt. Het werkt dan ook mee aan het onderzoek van de MLS en wil zelf ook het 'fijne' van de zaak weten.