Debast leeft toe naar belangrijke week: Drama als ik snel vakantie moet boeken

Debast leeft toe naar belangrijke week: "Drama als ik snel vakantie moet boeken"

08-04-2023 09:00 Laatste update: 09:20
2

RSC Anderlecht treedt zondag aan tegen KVC Westerlo. Een belangrijk duel in de strijd om een plek in Play-Offs 2. Daarnaast wacht donderdag AZ als tegenstander in de Conference League. Verdediger Zeno Debast gaat in op de cruciale week.

"Daar hoeft niemand aan te twijfelen. Het zijn drie finales die eraan komen voor ons", vertelde Debast aan Het Laatste Nieuws over maximale inzet de aankomende matchen met KVC Westerlo, AZ en KRC Genk.

"Het zou een drama zijn moest ik binnen drie weken al mijn vakantie moeten boeken. Het zou niet mogen voor een club als Anderlecht", zei Debast over het doemscenario waarin Anderlecht zich niet zou plaatsen voor Play-Offs 2.

"Met Yari Verschaeren zijn we een belangrijke pion kwijt, maar we doen dit ook voor hem", aldus de verdediger die extra energie gaat geven om een ticket voor de Play-Offs 2 binnen te halen, ook voor zijn geblesseerde collega.

Anderlecht staat op de 8e plek in de Jupiler Pro League. RSC Charleroi en Cercle Brugge staan slechts één punt achter op Anderlecht. Charleroi heeft daarnaast ook een wedstrijd minder gespeeld. Zoveel mogelijk punten binnenhalen is dus cruciaal voor Anderlecht.