Kiyine aangeslagen: Huilt wanneer hij denkt kinderen te kunnen hebben verwonden

Kiyine aangeslagen: "Huilt wanneer hij denkt kinderen te kunnen hebben verwonden"

05-04-2023 10:01
25

De vader van Sofian Kiyine heeft voor het eerst gereageerd na het ongeval dat zijn zoon heeft veroorzaakt. De 25-jarige voetballer van Oud-Heverlee Leuven reed vorige week met zijn wagen in een sporthal, waar hij nu psychologisch nog van afziet.

“We begrijpen niet goed wat er is gebeurd", begint Radouane Kiyine in een gesprek met La Dernière Heure. "Het is onbegrijpelijk. Sofian is een aardige, rustige jongen. Hij is geen Fangio (Formule 1-coureur uit het verleden, red.) op de weg. Hij gebruikt geen drugs en drinkt bijna nooit alcohol", geeft Radouane Kiyine aan.

Volgens zijn vader heeft het ongeval ook een stevige impact gehad op hem. "Psychologisch is hij heel erg aangeslagen", klinkt het. "Hij realiseert zich dat er een wonder heeft plaatsgevonden. Voor hem, en voor iedereen die in de sportzaal aanwezig was. Hij huilt wanneer hij eraan denkt dat hij kinderen had kunnen verwonden of vermoorden. Het is heel moeilijk."

Kiyine kreeg ook flink wat kritiek na het ongeval veroorzaakt te hebben. Dat kan zijn vader ook maar moeilijk accepteren. "We horen allerlei zaken. Mensen denken de waarheid in pacht te hebben. Het is triest", geeft hij aan.

Inmiddels werd Kiyine door OHL voor onbepaalde duur op non-actief geplaatst. Het is nog niet bekend wanneer hij terug zal aansluiten bij de kern van OHL.