Neville begrijpt niets van Manchester United: 'Het werd een puinhoop'

03-04-2023 17:35
2

Gary Neville is kritisch op het wisselbeleid van Erik ten Hag in de wedstrijd tegen Newcastle United. De Nederlandse manager van Manchester United gaf de wedstrijd uit handen door zijn wissels, oordeelt het clubicoon bij Sky Sports.

United keek lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan en moest een doelpunt forceren. Ten Hag schakelde in de 83ste minuut over naar een driemans-verdediging, die ingevuld werd door backs Luke Shaw en Diogo Dalot en centrale verdediger Victor Lindelöf. Raphaël Varane en Lisandro Martinez gingen naar de kant, tot onbegrip van Neville. "Met die wissels kwam het meest voorspelbare scenario uit: het werd een puinhoop. Als je met één centrale verdediger en twee wingbacks gaat spelen, ligt het helemaal open", klaagt de voormalig rechtsback. Vijf minuten na de wissels gooide Newcastle de wedstrijd in het slot met de 2-0 van Callum Wilson.

De wedstrijd tegen Newcastle bood sowieso weinig perspectief, stelt Neville, die zich zorgen maakt om de vorm van United in uitwedstrijden. "Het is aan Ten Hag om ervoor te zorgen dat United zich ontwikkelt, maar de topwedstrijden buiten Old Trafford zijn verontrustend. Dan laten ze het gewoon afweten. United zat geen moment in dit duel met Newcastle. Ze hebben meer dan terecht verloren", luidt het harde oordeel.

Door de verliespartij van Manchester United is de ploeg de derde plaats in de Premier League kwijtgeraakt aan Newcastle United. Er is nu een aardig gat ontstaan tussen de eerste twee ploegen en de rest van de Premier League. Koploper Arsenal FC met Leandro Trossard staat aan kop met 72 punten, Manchester City met Kevin De Bruyne volgt op de tweede plaats met 64 punten. Newcastle United staat derde met 50 punten, maar de ploeg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan Manchester City en twee wedstrijden minder dan Arsenal.