Bij Anderlecht deden ze alsof ik een speler van zestien jaar was

"Bij Anderlecht deden ze alsof ik een speler van zestien jaar was"

02-04-2023 10:00
7

Landry Dimata (25) heeft zijn voetbalgeluk teruggevonden in Nederland. Bij NEC Nijmegen zit hij dit seizoen aan acht doelpunten. Dimata was ooit een 'golden boy', maar zakte door blessureleed ver weg.  

In 2018 kwam Dimata terecht bij Anderlecht, een droom die werkelijkheid werd. "Ik ben een Brusselaar en Anderlecht is de club van mijn stad", legt hij uit bij Het Nieuwsblad. In het begin liep het trouwens uitstekend, hè. Nog voor de winterstop had ik al dertien keer gescoord en ik had er wellicht meer dan twintig gemaakt als ik me niet had geblesseerd aan mijn knie. Het was brute pech."

Na die blessure kwam Dimata nog nauwelijks in beeld. "Klopt, ik kwam terug uit blessure toen Nmecha al gehaald was als spits. Hij scoorde wel, maar ik pikte ook enkele doelpuntjes mee. Alleen hebben Vincent Kompany en/of de directie toen beslist om me niet meer op te stellen. Het plan was om te wachten tot het volgende seizoen en me pas dan weer in te schakelen. Ze deden alsof ik een speler van zestien jaar was, maar zoveel geduld had ik niet."

Dimata is momenteel nog eigendom van Espanyol, waar hij vastligt tot de zomer van 2024. NEC Nijmegen heeft ook geen aankoopoptie in het huurcontract.