Streep door transfer naar Europese grootmacht voor Mourinho: Roma-coach dient uit

Streep door transfer naar Europese grootmacht voor Mourinho: Roma-coach dient uit

29-03-2023 17:31

José Mourinho heeft besloten zijn contract uit te dienen bij AS Roma. Ondanks de interesse van Europese gigant Paris Saint-Germain en een handvol Premier League-teams blijft de Portugees zijn huidige club trouw, meldt Corriere dello Sport.

Mourinho heeft het bestuur van Il Giallorossi op woensdag laten weten zijn contract uit te willen dienen tot 2024. Geruchten over een mogelijke overstap deden de ronde bij de voormalig Tottenham Hotspur-coach, die uitstekend werk levert voor Roma. The Special One werd in verband gebracht met bondscoachschap bij Brazilië, dat navraag heeft gedaan naar de beschikbaarheid van Mourinho. De oefenmeester werd ook gelinkt met hoofdtrainerschap bij PSG en meerdere Engelse clubs. 

Het verblijf van Mourinho was afhankelijk van de financiële steun, die het Roma-bestuur hem wilde geven. Dan Friedkin en Tiago Pinto hebben Mourinho het volle vertrouwen gegeven op dit vlak, wat de hoofdtrainer naar verluidt verdiend heeft in Roma. De club won de Conference League vorig jaar en draait mee in de top-vier van Italië. Ook zitten ze nog steeds in de Europa League, waar ze Feyenoord treffen.