Faes steekt pluim op de hoed van Tedesco: Iedereen wist wat hij moest doen

Faes steekt pluim op de hoed van Tedesco: "Iedereen wist wat hij moest doen"

25-03-2023 10:16
16

De Rode Duivels hebben het tijdperk onder Domenico Tedesco uitstekend ingezet. In de openingswedstrijd van de EK-kwalificatiecampagne boekten ze meteen een belangrijke 0-3-zege bij Zweden. Wout Faes beleefde zo een min of meer perfecte avond.

Voor het allereerst mocht Faes eens aan de aftrap verschijnen bij de Duivels. De mandekker van Leicester City bedankte met een clean sheet én een knap resultaat. "We mogen heel blij zijn", reageert Faes bij VTM. 0-3 op verplaatsing winnen, veel beter bestaat niet. "We hebben een heel complete wedstrijd gespeeld. Iedereen wist wat hij moest doen. Zijn uitleg vooraf was kort, maar zeer duidelijk", deelt Faes een complimentje uit aan de bondscoach.

Tedesco had voor aanvang van de partij al een goede indruk gemaakt op zijn manschappen. "De coach zei ons dat hij fier was op ons. We hebben een nieuw gezicht getoond", klinkt het. Eén van die nieuwe gezichten is Faes zelf. Op zijn 24e lijkt hij klaar om een vaste waarde te worden bij de nationale ploeg. "We zijn als defensie niet al te veel in de problemen gekomen vandaag. Ik haal wel een bal van de lijn, dat was even cruciaal", zet hij zijn eigen belang toch even in de verf.

Dinsdag wacht een tweede wedstrijd voor de Duivels en Tedesco. Dan oefenen ze tegen Duitsland.