Ibrahimović ambitieus met Zweden: “Ik ben het verleden, het heden en de toekomst”

Ibrahimović ambitieus met Zweden: “Ik ben het verleden, het heden en de toekomst”

21-03-2023 20:15
3

Zlatan Ibrahimović is nog lang niet klaar met voetballen, de vedette van Zweden heeft aangegeven dat hij ook op het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland van de partij wil zijn. De 41-jarige spits van AC Milan kan dan de oudste speler ooit worden op een EK.

Ibrahimović, de ploegmaat van Charles De Ketelaere, Divock Origi en Aster Vranckx heeft zich op geheel eigen wijze uitgesproken over zijn ambities met Zweden. “Op mijn leeftijd moet je niet meer denken aan de toekomst, maar aan het heden. Ook al ben ik dan het verleden, het heden en de toekomst”, citeert Het Nieuwsblad Ibrahimović.

Ibrahimović en Zweden staan aankomende vrijdag tegenover de Rode Duivels voor de eerste test van bondscoach Domenico Tedesco. Wanneer Ibrahimović daadwerkelijk het veld ingestuurd wordt dan zal hij de oudste voetballer zijn in een EK-kwalificatiewedstrijd. Afgelopen zaterdag verbrak de Zweedse spits al een record door op 41-jarige leeftijd en 166 dagen een doelpunt te maken in de Serie A tegen Udinese.

Ibrahimović zelf hecht niet al te veel waarde aan de records die gelinkt worden aan zijn leeftijd. De spits wil van waarde zijn met zijn voetbalprestaties en niet vanuit liefdadigheid. “Ik ben niet uit liefdadigheid geselecteerd, ik ben hier omdat ik nog presteer en ik wil dat zo lang mogelijk blijven doen”, besluit Ibrahimović.