Ibrahimovic vestigt Serie A-record en is oudste doelpuntenmaker ooit in Italië

Ibrahimovic vestigt Serie A-record en is oudste doelpuntenmaker ooit in Italië

18 maart - 23:01
0

Zlatan Ibrahimovic heeft zaterdag een Serie A-record gevestigd. De Zweedse aanvaller van AC Milan scoorde uit een strafschop tegen Udinese. Met een leeftijd van 41 jaar en 166 dagen is hij nu de oudste doelpuntenmaker ooit in de Italiaanse competitie.

Zlatan mocht kort voor rust aanleggen vanaf elf meter. Hij miste in eerste instantie, maar kreeg een herkansing doordat een speler van Udinese te vroeg inliep. Zijn tweede poging schoot de Zweed kiezelhard binnen. Het was pas zijn eerste goal van dit seizoen, mede doordat hij lang aan de kant stond met een knieblessure.

Met zijn doelpunt lost Ibrahimovic het AC Milan-icoon Alessandro Costacurta af. De voormalige Italiaanse profvoetballer scoorde ook op 41-jarige leeftijd, maar was enkele dagen jonger (41 jaar en 25 dagen) dan Ibrahimovic.

Zlatan kreeg deze week ook een uitnodiging voor de nationale ploeg van Zweden en kan binnenkort dus nog in actie komen tegen de Rode Duivels en AC Milan-ploegmaats Charles De Ketelaere en Alexis Saelemaekers. Die wedstrijd wordt op vrijdag 24 maart afgewerkt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie