STVV baalt nog steeds vanwege VAR: Er deed zich ongerechtigheid voor in Mechelen

STVV baalt nog steeds vanwege VAR: "Er deed zich ongerechtigheid voor in Mechelen"

15-03-2023 15:37
3

Sint-Truiden ging afgelopen zaterdag met 1-0 onderuit bij KV Mechelen. Een bijzonder controversiële strafschop maakte het verschil. De VAR legde de bal op de stip na vermeend handspel van Taichi Hara, maar daar volgde algemene verontwaardiging op. Ook bij Gianni Bruno en de rest van STVV is het ongeloof nog niet helemaal afgenomen.

De voorbije dagen had Bernd Hollerbach zijn spelersgroep een spreekverbod opgelegd, net om bijkomende commotie rond het voorval te vermijden. Nu dat opgeheven is, komt Bruno nog eens terug op de feiten van zaterdag, toen "de emoties hoog oplaaiden". "Er deed zich ongerechtigheid voor in Mechelen", spreekt zijn ontgoocheling nog altijd boekdelen bij Het Belang van Limburg.

Zonder die strafschop had STVV nooit verloren, verzekert Bruno. "Je traint de hele week als groep en doet veel inspanningen, dan wil je niet verliezen door zo’n beslissing." De sluipschutter somt enkele redenen op waarom de arbitrage in geen enkel geval naar de stip had mogen wijzen. "Het was van dichtbij, de bal veranderde door die deviatie niet van richting, die kopbal zou totaal niet tegen de netten gegaan zijn", klinkt het.

Ook scheidsrechter Wim Smet viel blijkbaar volledig uit de lucht. "Ik vroeg waarom de VAR hem naar de kant riep. Hij wist het niet. Vervolgens ging hij toch mee in het verhaal van de videoref", doet Bruno het relaas. Hij hoopt dat er snel verandering komt. "Ze hébben de beelden sinds de invoering van de VAR. Dan zouden we die verbeteringen ook moeten merken, toch?"