Berhalter vrijgepleit na vreemde rel, mogelijke terugkeer als bondscoach USA

Berhalter vrijgepleit na vreemde rel, mogelijke terugkeer als bondscoach USA

14-03-2023 07:32
1

Gregg Berhalter gaat mogelijk weer terugkeren als bondscoach van de Verenigde Staten. De 49-jarige Amerikaan is maandag vrijgepleit in een onderzoek naar huiselijk geweld. Dat bleek uit een rapport van een onderzoekscommissie.

Berhalter maakte begin januari bekend dat hij zijn huidige vrouw in 1992 tijdens een ruzie tegen haar benen had geschopt. Hij deelde dat verhaal omdat hij tijdens het WK in Qatar werd gechanteerd. De naar de Amerikaanse voetbalbond gelekte informatie blijkt afkomstig te zijn geweest van de familie van Borussia Dortmund-speler Giovanni Reyna. 

De ouders van de twintigjarige aanvallende middenvelder (waaronder vader en oud-middenvelder Claudio Reyna) zouden daarmee druk hebben willen uitoefenen op Berhalter, uit onvrede met de bijrol van hun zoon op het afgelopen WK. Een onafhankelijk bureau heeft nu geconcludeerd dat US Soccer op juridisch vlak geen risico loopt, mocht Berhalter weer bondscoach worden. Verder wordt er vastgesteld dat trainer volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek. 

De familie Reyna komt minder goed naar voren in het onderzoek. Zo verklaart Berhalter dat ze in de 'aanvalsmodus' gaan zodra het op sportief vlak niet goed gaat met de Dortmund-speler.