Keuzes Tedesco beïnvloeden ook beloften: “Zal me aanpassen aan wat hij wil”

Keuzes Tedesco beïnvloeden ook beloften: “Zal me aanpassen aan wat hij wil”

13-03-2023 20:45
3

Vrijdag zal nieuwe bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie van de Rode Duivels vrijgegeven. Zijn keuzes zullen ook de selectie van de Belgische belofteploeg beïnvloeden.

Jacky Mathijssen speelt binnenkort het EK met de beloften, maar zal rekening moeten houden met Tedesco en de Rode Duivels. "Ik ben de eerste grote supporter om te zien dat een jongere opkomt en zich laat zien in de A-ploeg. Dat zal niet veranderen, ook al betekent dit dat hij het toernooi misschien mist."

Van 21 tot 28 maart gaan de beloften op stage in Spanje. Daar staan vriendschappelijke interlands tegen Tsjechië en Japan op het programma. "Het is normaal dat ik de ploeg zo intact mogelijk wil hebben. Maar als de spelers zich op een ander niveau kunnen tonen, is er geen probleem."

Ook het systeem hangt af van Tedesco. “Als de nieuwe coach zegt dat hij hetzelfde wil doen, maar met een ander systeem, zal ik me aanpassen. En als hij meer flexibiliteit wil, zal ik dat ook doen. Het is aan hem om te zeggen wat hij wil en ik zal me aanpassen”, citeert Sporza Mathijssen.