Stevige opdoffer voor Kompany en co, Burnley krijgt transferverbod

Stevige opdoffer voor Kompany en co, Burnley krijgt transferverbod

12-03-2023 19:29 Laatste update: 19:38
3

Burnley FC heeft bijzonder slecht nieuws gekregen. Het krijgt namelijk met onmiddellijke ingang een transferverbod, al wordt die beslissing wel nog aangevochten. 

Burnley staat aan kop in The Championship en speelt volgende week tegen Manchester City in de FA Cup. Sportief gaat het dus uitstekend, maar boekhoudkondig loopt er wél iets mis. De Engelse vereniging van profclubs heeft daarom die erg drastische maatregel opgelegd.

'In een poging om stappen vooruit te zetten maakten we in november de beslissing om van boekhouder te wisselen', legt Burnley uit op de website. 'Die overdracht duurt langer dan verwacht. We hebben de vereiste financiële informatie doorgegeven aan de financiële dienst en staan constant in dialoog met hen. We zijn ervan overtuigd dat de organisatie van profclubs geen problemen zullen vinden in onze rekeningen, buiten het feit dat ze te laat zijn ingediend.'

Een transferverbod zou hoe dan ook een hypotheek leggen op het komende seizoen. Burnley promoveert hoogstwaarschijnlijk naar de Premier League, maar dan zijn er natuurlijk versterkingen nodig.