Middenvelder Nainggolan (ex-Antwerp) 9 maanden rijverbod

'SPAL-middenvelder Nainggolan (ex-Antwerp) krijgt 9 maanden rijverbod'

8 maart om 13:15
Laatste update: 8 maart om 14:47

Radja Nainggolan mag 9 maanden niet rijden. Dat besloot de politierechtbank nadat Nainggolan de weg op ging terwijl dat nog niet mocht. De middenvelder had namelijk nog een proces lopen en moest nog herstelexamens afleggen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Verleden jaar oktober werd Nainggolan betrapt op het gebruiken van zijn smartphone tijdens het rijden. Maar dat was niet alles. De middenvelder mocht toen überhaupt niet achter het stuur zitten vanwege een eerder rijverbod.

Dat kwam niet omdat het rijverbod nog gold, maar omdat Nainggolan nog examens moest afleggen om weer de weg op te mogen. Advocaat Omar Souidi spreekt van een vergissing. ''In zijn psyche was het verval tot sturen afgelopen'', aldus de advocaat.

Doordat Nainggolan de weg al niet op mocht, is er nu sprake van een zogenaamde staat van verzwaring. De SPAL-speler krijgt daardoor een rijverbod van maar liefst 9 maanden en een boete van 4.000 euro. Voor de overtreding zelf, het gebruik van de smartphone tijdens het rijden, ging een boete van 240 euro en een rijverbod van 8 dagen gemoeid.

Nainggolan is dus nét op tijd weg uit België en de Jupiler Pro League, waar de middenvelder voor Royal Antwerp FC uitkwam. De speler ging eind januari naar het Italiaanse SPAL en daar geldt het rijverbod niet.