Een jaar rijverbod voor Nainggolan? Geen sprake van kwade trouw

Een jaar rijverbod voor Nainggolan? "Geen sprake van kwade trouw"

07-03-2023 12:44 Laatste update: 12:56
8

Radja Nainggolan riskeert één jaar rijverbod. Nainggolan werd in oktober zonder rijbewijs betrapt achter het stuur van zijn Mercedes. Berust het allemaal op een misverstand?

Nainggolan moest op die bewuste dag enkele uren doorbrengen in de cel. De toenmalige speler van Antwerp had de voorwaarden van zijn eerdere rijverbod overtreden. Hij moest namelijk herstelexamens afleggen na dat rijverbod, maar had dat nagelaten. Volgens zijn advocaat Omar Sioudi berust dit op een misverstand.

"Er is hier geen sprake van kwade trouw", wordt Sioudi geciteerd door Het Laatste Nieuws. "Hij werd nu opgemerkt achter het stuur in de periode dat zijn rijverbod technisch gezien al afgelopen was, maar waarin hij nog altijd zijn herstelexamens niet had afgelegd. Mijn cliënt had zijn vonnis en de proefperiode die daarin stond fout geïnterpreteerd en had begrepen dat hij, na het aflopen van het rijverbod, drie jaar de tijd had om zijn examens af te leggen. Daar is het misgelopen."

Nainggolan kan niet opnieuw herstelexamens krijgen, want die zijn enkel voor mensen die in België wonen. In Italië mag Nainggolan overigens gewoon blijven rondrijden, want hij heeft ook een Italiaans rijbewijs. In de loop van woensdag volgt er een uitspraak.