Voorzitter SPAL lovend over Nainggolan: “Ongelooflijk hoe scherp hij staat”

Voorzitter SPAL lovend over Nainggolan: “Ongelooflijk hoe scherp hij staat”

07-03-2023 15:25
4

Radja Nainggolan zag zijn vriend Daniele De Rossi ontslagen worden, maar de voormalige middenvelder van Royal Antwerp FC blijft een belangrijk onderdeel van SPAL. Voorzitter Joe Tacopina is een grote fan.

Tacopina was lovend over Nainggolan tijdens een Italiaanse voetbalpodcast. “Hij is een voorbeeld voor iedereen, een leider op en naast het veld. Je ‘voelt' zijn aanwezigheid. Zijn kwaliteiten als voetballer staan ook buiten kijf. Vergelijk je hem met andere spelers uit de Serie B, lijken dat wel twee verschillende soorten voetballers te zijn. En daarmee wil ik de Serie B-speler geen onrecht aandoen.”

Volgens Tacopina staat Nainggolan scherp. “Maar het is ongelofelijk hoe scherp hij op zijn leeftijd nog staat. Radja is een beest. Wanneer hij op de bal trapt, vliegt die zoals een puck in het hockey weg met een snelheid van 160 km/u. En in de kleedkamer staat hij voor iedereen paraat, is hij altijd aan het praten met de jongeren of gaat hij na de training iets eten met hen”, citeert Het Laatste Nieuws.

Nainggolan dacht niet aan vertrekken na het ontslag van De Rossi. “Mooi om te zien. Zo was er speculatie als zou Nainggolan na het recente ontslag van De Rossi hier ook vertrekken omdat ze erg close waren. Dat maakte hem zo kwaad, dat hij de verspreiders van die geruchten op de sociale media wegzette als ‘idioten’.” Momenteel kampt Il Ninja overigens met een verrekking in de rechterkuit.