'Club Brugge denkt aan interne oplossing, na onzekerheid komst Schreuder'

'Club Brugge denkt aan interne oplossing, na onzekerheid komst Schreuder'

08-03-2023 11:30
18

Het is nog hoogst onzeker of Alfred Schreuder terugkeert bij Club Brugge. Dinsdagavond werd duidelijk dat Blauw-Zwart trainer Scott Parker op straat gaat zetten en Schreuder zal aanstellen als opvolger, maar zo'n vaart lijkt het niet te lopen.

De onderhandelingen tussen Schreuder en Club Brugge verlopen moeizaam, klinkt het bij Het Laatste Nieuws. De vijftigjarige oefenmeester verlangt een meerjarig contract, terwijl Club Brugge aanstuurt op een verbintenis van onbepaalde duur, zoals Schreuder die in het verleden ook al had bij de huidige nummer vier van de Jupiler Pro League. Het is naar verluidt 'té voorbarig' om Schreuder al te benoemen als opvolger van Parker.

Club denkt dan ook aan een tussenpaus, weet het dagblad. Assistent-trainer Rik De Mil (assistent-trainer) en Nicky Hayen, trainer van de Club NXT, worden genoemd als kandidaten om de 42-jarige Parker op te volgen. Hayen doet het erg goed als hoofdtrainer van Club NXT, Hayen kan goed bijgestaan worden door een iemand met de nodige ervaring in het vak.

Zo wordt Michel Preud'homme genoemd als tijdelijke stoplap. De ex-trainer van Club Brugge beleefde flink wat successen bij de landskampioen en is één van de publiekslievelingen. Het is echter nog onzeker dat Preud'homme, die in 2020 afscheid nam van Standard en ook van het voetbal, het ook ziet zitten om terug te keren. Bij Club Brugge beseft men dat het landskampioenschap uit zicht is, waardoor de focus naar verluidt ligt op het vinden van de juiste trainer voor het nieuwe seizoen.