Scheidsrechtersbazen over communicatie: ''Maandag vragen stellen moet kunnen''

Scheidsrechtersbazen over communicatie: ''Maandag vragen stellen moet kunnen''

03-03-2023 14:15
6

Afgelopen weken ging niet zonder slag of stoot voor de arbitrage. Na veelvuldige discussies over het ingrijpen van de VAR spraken Herbert Fandel en Bertrand Layec zich uit. De bazen van de Belgische arbitrage willen de communicatie van scheidsrechters veranderen ter bescherming.

''De reden dat we hier vandaag samenkomen is dat de refs te veel in de media komen'', vertelde Fandel aan Het Nieuwsblad. De scheidsrechtersbaas ziet dat er veel druk staat op scheidsrechters, zeker na afgelopen weken.

''De manier waarop er over Kevin Van Damme is gesproken is onmenselijk (windt zich op) Uiteraard heeft hij een vergissing begaan, maar we mogen niet vergeten dat hij nog steeds een betrouwbare ref is op wie we rekenen'', vertelde Fandel die van mening is dat het tijd is om de arbitrage te beschermen.

''Maar wat ons betreft, moet het wel mogelijk zijn om op maandag vragen te stellen aan mij of de refs'', zei Layec tegen de media.

Afgelopen speelrondes waren er heftige discussies in de Jupiler Pro League over VAR-beslissingen. Zo zag Kevin Van Damme een elleboog van Tajon Buchanan over het hoofd tijdens de match tussen Club Brugge en KAA Gent van afgelopen zondag.