Opvallend: Luikse staff zorgt met oventje voor warme voetjes tijdens RSCA-Standard

Opvallend: Luikse staff zorgt met oventje voor warme voetjes tijdens RSCA-Standard

01-03-2023 10:16
4

De topper tussen RSC Anderlecht en Standard leverde een hoop spektakel op. Standard wist uiteindelijk een puntje mee te nemen naar Luik. Niet enkel een puntje namen ze mee in de bus, maar ook de nieuwste gadget van de staff. 

Sinds enkele weken zou Standard gebruik maken van schoenverwarming. Het is een soort kleine oven, geprogrammeerd op 80 graden, waarin de spelers hun schoenen (tussen drie en vijf minuten) voor een training of voor een wedstrijd kunnen leggen om ze te verwarmen. Het doel? Het plastic zachter laten worden en de drukpunten verminderen. Het gebruik van verwarmde schoenen zou blessures voorkomen en zorgen voor maximale prestaties vanaf het begin van een wedstrijd.

Of het nu dankzij dat kleine oventje is, dat de mannen van Ronny Deila het eerste kwartier sterk aan de wedstrijd begonnen, het valt toch te betwijfelen. Toch zou het een effect kunnen hebben. De schoenverwarming, die de club kocht op initiatief van de staf en de spelers, werd hoe dan ook zondag in het Lotto Park gebruikt. 

Het oventje wordt ook gebruikt door clubs als Borussia Dortmund, Leipzig, Wolfsburg, Newcastle of zelfs Kortrijk, Sint-Truiden en Oostende. Ook andere sporten zoals ijshockey en wielrennen gebruiken deze technologie om hun schoenen zachter te maken.