Juventus zorgt voor spektakel tegen Torino, Pogba viert comeback na blessureleed

Juventus zorgt voor spektakel tegen Torino, Pogba viert comeback na blessureleed

28-02-2023 23:09

Juventus heeft dinsdagavond laten zien over een behoorlijke portie veerkracht te beschikken. De Oude Dame kwam in de derby tegen stadsgenoot Torino tot twee keer terug van een achterstand en won uiteindelijk met 4-2. 

Bij Juventus was er een basisplaats voor Enzo Barrenechea. De 21-jarige middenvelder had geen tijd om rustig te aarden in de Serie A. Torino kwam namelijk al na twee minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Yann Karamoh scoorde. 

De ploeg van trainer Massimiliano Allegri herstelde de schade al snel. Filip Kostic gaf voor op Juan Cuadrado, die alle tijd kreeg om de 1-1 binnen te schieten. Juventus vergat vervolgens door te drukken, waarna het op slag van rust de 1-2 om de oren kreeg. Antonio Sanabria vond het net met buitenkant rechts. Het spectaculaire eerste bedrijf kende nog één doelpunt. Danilo kopte uit een corner van Angel Di Maria via de binnenkant van de paal alsnog de 2-2 binnen. 

De tweede helft speelde zich af in een iets minder hoog tempo. Een van de hoogtepunten was de rentree van Paul Pogba, die door Allegri binnen de lijnen werd gebracht en daarmee voor het eerst in actie kwam sinds zijn terugkeer naar Turijn. De Fransman stond net in het veld toen voormalig Torino-verdediger Bremer de 3-2 maakte voor Juventus.

Adrien Rabiot maakte de laatste treffer van de avond: 4-2. Door de zege neemt Juventus de zevende plek op de ranglijst over van Bologna. Komende zondag wacht het lastige uitduel met AS Roma, dat eerder op de avond verloor van laagvlieger Cremonese.