Guardiola niet onder de indruk van Man United: 'Als ze nog meer geld uitgeven...'

Guardiola niet onder de indruk van Man United: 'Als ze nog meer geld uitgeven...'

28-02-2023 14:20
3

Manchester City-manager Pep Guardiola is niet onder de indruk van de League Cup-winst van stadsgenoot Manchester United. De hoofdtrainer van Kevin de Bruyne wijst naar de uitgaven die The Mancunians afgelopen zomer hebben gedaan.

United versloeg Newcastle United afgelopen zondag op Wembley met 2-0, waarmee de eerste prijs sinds 2017 in de wacht werd gesleept. Voorafgaand aan het FA Cup-duel van City met Bristol City wordt Guardiola gevraagd of hij United na de eerste prijs als serieuze uitdager voor de titel ziet. "Als ze nog wat meer geld uitgeven wel, ja. Want dat hebben ze nog niet gedaan toch?", reageert hij met gevoel voor cynisme.

In de Premier League bedraagt de achterstand van United op koploper Arsenal acht punten. City staat tweede, met drie punten meer dan de ploeg van Erik ten Hag. "Ze zitten in de positie dat dat normaal moet zijn. Toen ik hier kwam, dacht ik dat Manchester United altijd in deze positie zou zitten."

Guardiola vindt het weinig bijzonder dat Ten Hag beslag heeft gelegd op de League Cup. De City-manager won de beker vier seizoenen op rij, waarvan de eerste keer in 2017/2018 was. "Iedereen was toen zo blij. Het was nieuw voor de staf en voor de spelers. De vierde keer dat we hem konden winnen, was het van: oké, nog één, just another day at the office."