Antwerp profiteert niet van puntenverlies Union en raakt niet voorbij OHL

26-02-2023 17:53
37

Royal Antwerp FC heeft op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven geen goede zaak kunnen doen. The Great Old had het lange tijd moeilijk tegen de Leuvenaren en raakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Na het puntenverlies van Union kon Royal Antwerp FC een goede zaak doen op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. Het werd ook een speciale partij voor Mandela Keita, die het tegen zijn moederclub opnam. Makkelijk had hij het echter niet tegen de Leuvenaren.

De Antwerpenaren begonnen dan wel iets beter aan de partij, maar grote kansen leverde dat niet op. OHL hield de zaken achterin goed dicht en gaf Antwerp geen ruimte om tot mogelijkheden te komen. Zelf wist het wél te scoren en wist Thorsteinsson vanop de stip er 1-0 van te maken.

Antwerp ging daarop nog op zoek naar die gelijkmaker, maar vond geen gaatje in de Leuvense defensie. Bij rust bleef het dan ook een 1-0 gevleide voorsprong voor OHL.

In de tweede helft kwam Antwerp toch beter voor de dag en wist het doelman Cojocaru enkele keren aan het werk te zetten. Onder andere Janssen en Vermeeren waren dicht bij een doelpunt, maar de treffer viel niet.

Op het uur kon er aan Antwerpse zijde uiteindelijk dan toch gevierd worden. Gyrano Kerk hoefde een hoekschop maar binnen te tikken en bracht Antwerp op gelijke hoogte. Voor OHL het sein om terug aan aanvallen te beginnen denken. Dat leverde meteen bijna een doelpunt op, maar het schot van Nsingi werd van de lijn gered door Avila.

De beste kansen bleven uiteindelijk ook voor OHL, maar de winnende treffer viel niet meer. Het bleef 1-1.