Moet Nagelsmann vrezen bij Bayern? 'Anders is het niet te verklaren'

Moet Nagelsmann vrezen bij Bayern? 'Anders is het niet te verklaren'

21-02-2023 14:44

Er wordt gezaagd aan de stoelpoten van Bayern München-trainer Julian Nagelsmann. Clubicoon Lothar Matthäus uit zijn twijfels over het functioneren van de 35-jarige Duitser.

Bayern verloor afgelopen weekend met 3-2 van Borussia Mönchengladbach, waardoor Der Rekordmeister de koppositie in de Bundesliga deelt met Union Berlin en Borussia Dortmund. Het elfde kampioenschap op rij is allesbehalve een zekerheid en Matthäus ziet de druk op Nagelsmann daardoor toenemen. 'Het voelt alsof de druk met de week stijgt. Maar ze laten hem eerlijk gezegd ook vaak aan zijn lot over', schrijft hij in zijn column voor de Duitse tak van Sky.

'Of het nu bij de ledenvergadering was, of bij het leidinggeven in de coronacrisis. Waarom gaat het bestuur niet vóór hem staan, zoals zeker bij Bayern nodig is voor een trainer? Je krijgt langzaam het gevoel dat niet iedereen in de clubleiding nog achter hem staat.' Mattäus plaatst dan ook vraagtekens bij de clubleiding, waar onder meer Oliver Kahn deel van uitmaakt. 'Anders is het niet te verklaren, want juist in moeilijke tijden is het belangrijk dat je elkaar steunt.'