Anderlecht blijft op 2-2: Niet eenvoudig tegen ploeg die erg agressief druk zet

Anderlecht blijft op 2-2: "Niet eenvoudig tegen ploeg die erg agressief druk zet"

19-02-2023 22:00 Laatste update: 22:04
26

RSC Anderlecht keert terug uit Kortrijk met een 2-2-gelijkspel in de tas. Aan het einde van de eerste helft kwam het elftal van Brian Riemer op voorsprong, maar uiteindelijk mocht het nog tevreden zijn dat het met een punt naar Brussel terugkeert.

Trainer Riemer haalde na afloop zijn analyse boven. "We kwamen goed het veld op. We startten bijzonder goed aan de wedstrijd, met onze 'normale' kwaliteit hadden we 0-1 voor moeten staan", wijst de Deen bij Eleven Sports op een gebrek aan efficiëntie in de afwerking. Na dat puike begin trok Kortrijk het laken wel geleidelijk aan naar zich toe, al zag Riemer dat anders. "We maakten een prachtig doelpunt en konden daarna de controle behouden."

In de tweede helft zorgde een "goedkope" goal op een tegenaanval, nota bene op een stilstaande fase van Anderlecht zelf, voor de ommezwaai. Riemer had bovendien nog een bloemetje in petto voor tegenstander KVK. "Het is niet eenvoudig om hier te spelen, tegen een ploeg die erg agressief druk zet. Dat maakt het moeilijker."

Toch benadrukt Riemer dat Anderlecht het vooral zelf liet afweten. "Geen excuses, we hebben de kansen gekregen, maar niet gegrepen. Gelukkig konden we op het einde nog dat doelpunt maken om een punt mee te nemen, maar dat is duidelijk onvoldoende voor ons", was de Deen streng.