Defour en KV Mechelen: “Koe bij de horens gevat en gezegd waar het op staat.’’

Defour en KV Mechelen: “Koe bij de horens gevat en gezegd waar het op staat.’’

16-02-2023 15:10
4

KV Mechelen is de pijnlijke nederlaag tegen KAS Eupen nog niet vergeten. Hoofdtrainer Steven Defour uitte zich zeer kritisch op zijn manschappen en geeft aan dat zijn team wat recht te zetten heeft.

Defour erkent de flinke teleurstelling die KV Mechelen te verwerken had, nadat het in de 85e minuut van een 0-1 voorsprong naar een 2-1 verliespartij ging. “Een week later zindert die nederlaag nog steeds na. Ik was behoorlijk pissed off, ja. Die gelijkmaker was een klap, maar met nog vijf minuten op de klok hadden we op z’n minst dat punt moeten vasthouden. Zelfs dat lukte niet…”, zo citeerde de Gazet van Antwerpen het persmoment.

Het weggeven van de punten in de laatste fase van de wedstrijd. Dat is iets wat nu vooral ter sprake ligt bij KV Mechelen. “Zowel buitenshuis, maar ook thuis, slagen we er niet in om een match negentig minuten te controleren”, vertelde Defour.

Koe bij de horens vatten
Hoofdtrainer Defour gaf aan dat zijn team nu gezamenlijk de mouwen gaat opstropen. “Er is een groepsgesprek geweest, de jongens reageerden positief op het groepsgesprek. Ze hebben de koe bij de horens gevat en gezegd waar het op staat.’’

Defour blijft realistisch en weet dat dit niet direct betekent dat de grote ommekeer is ingezet. “Al weet ik ook dat het op één week tijd niet van zwart naar wit kan gaan.”

Morgen avond ontvangt KV Mechelen koploper KRC Genk. KV Mechelen staat op dit moment zelf op een dertiende plaats maar bekijkt het positief. “We speelden toen onze beste uitmatch van het seizoen, omdat Genk voetbalt en laat voetballen”, zo besloot Defour.