Debast over sfeer in de groep: “Nu zijn we een echte en gelijkwaardige groep ”

Debast over sfeer in de groep: “Nu zijn we een echte en gelijkwaardige groep ”

16-02-2023 11:19 Laatste update: 11:23
2

Zeno Debast is ondertussen één van de titularissen bij RSC Anderlecht. Het jonge talent heeft op een jaar tijd een hoop ervaring opgedaan. De centrale verdediger mocht mee naar een WK, maar heeft ook een extreem moeilijke periode voor Anderlecht meegemaakt. 

Het zijn allemaal zaken die de jonge verdediger meeneemt in zijn rugzak. Waardevolle ervaringen voor jonge Debast, dat wel... Toch was de eerste seizoenshelft mentaal slopend voor de jonge verdediger. We zagen de jongeman in tranen uitbarsten na enkele ingewikkelde wedstrijden.

"Ik ben een emotioneel persoon en de situatie van het team raakte me”, geeft Debast aan in een interview met DH Sport. Ondertussen lijkt Anderlecht opnieuw een beetje vorm te vinden. Wedstrijden winnen is dan ook beste remedie. Debast speelt opnieuw sterk en zijn partnerschap met Jan Vertonghen, helpt hier sterk bij. "Jan is natuurlijk belangrijk voor mij, maar ook voor het team. Hij trekt ons altijd op en helpt ons op en naast het veld.”

Anderlecht zag deze winter een aantal spelers vertrekken. Debast noemde ze niet maar ook hij dentk logischerwijs aan spelers als Silva, Esposito en Hoedt die een probleem vormden. "We zijn nu een echte groep. We werken meer voor elkaar. Het belangrijkste is dat alle spelers gelijkwaardig zijn en dat maakt het verschil voor de groep."