Vanaken voor Club Brugge-Benfica: We hebben hier niets te verliezen

Vanaken voor Club Brugge-Benfica: "We hebben hier niets te verliezen"

14-02-2023 14:40
17

Hans Vanaken (30) kijkt uit naar de aankomende Champions League clash tegen SL Benfica. Club Brugge mag morgen tegenover SL Benfica een vervolg proberen te geven aan zijn historische Champions League avontuur.

Vanaken schoof aan voor de persconferentie en vertelde over de huidige vorm van Club Brugge. "Het spel en het vertrouwen binnen de groep neemt toe, ook met de nieuwe trainer, wat hij wil van ons, dat dat ook telkens beter loopt", zo vertelde Vanaken.

Vanaken sprak ook over het verschil tussen de Jupiler Pro League en de Champions League. "De competitie viel de laatste tijd wat tegen. Maar dit is een heel andere omgeving. Andere tegenstrever ook die het spel zelf wil maken. De match van morgen kan ons dus deugd doen. Deze Champions League kan bevrijdend werken, want we hebben hier niets te verliezen - in tegenstelling tot de competitie", citeert Het Laatste Nieuws. 

Vanaken als individu
Vanaken nam ook de tijd om zichzelf een spiegel voor te houden. "De laatste weken was het ook bij mij iets minder. Maar ik denk dat ik weer naar mijn goede vorm groei. Ik kan opnieuw beslissend zijn. Dat is positief voor mij", zo besloot de aanvallende middenvelder.

Vanaken kwam dit Champions League seizoen in zes duels niet tot scoren of tot assists. In de Jupiler Pro League  heeft de aanvallende middenvelder in 25 wedstrijden acht doelpunten kunnen maken en vier assists kunnen afleveren.