Boffin ziet STVV worstelen na transfer: ‘Met Brüls vertrok ook alle creativiteit’

Boffin ziet STVV worstelen na transfer: ‘Met Brüls vertrok ook alle creativiteit’

14-02-2023 10:45
1

STVV ging roemloos ten onder tegen RSC Anderlecht. Clubicoon Danny Boffin speelde zes seizoenen voor de Kanaries en zes seizoenen voor paars-wit en liet zich tegenover Het Belang van Limburg uit over STVV.

Boffin ziet STVV worstelen na de transfer van Christian Brüls naar Zulte Waregem. “Sinds het vertrek van Brüls zijn er geen ingevingen meer op het middenveld. Met Brüls vertrok ook alle creativiteit. Sindsdien is het spelpatroon veranderd naar het spelen van de lange bal en hopen dat die een keer goed valt.”

Volgens Boffin zullen de fans ook niet tevreden zijn. “Voor de fans is het niet aangenaam om naar te kijken, maar tot nu toe leverde het wel punten op. Alleen merk ik dat er van de hoge pressing steeds minder in huis komt. Misschien speelt het aanstaande vertrek van de coach daarin wel mee?”

“In Anderlecht hebben de Kanaries zich in elk geval naar de slachtbank laten leiden. Gezien de crisis waarin Anderlecht verkeert, was een andere aanpak misschien lonender geweest. Mits wat meer geloof in eigen kunnen hadden ze het Anderlecht moeilijker kunnen maken door niet enkel aan verdedigen te denken.”