Acerbi over kankerdiagnose: Gaf geen kik toen ik twee tumoren had

Acerbi over kankerdiagnose: "Gaf geen kik toen ik twee tumoren had"

10-02-2023 13:44

Francesco Acerbi heeft een boekje opengedaan over zijn gevecht tegen teelbalkanker. De verdediger kreeg zijn eerste tumor in 2013, toen hij nog bij Sassuolo voetbalde. De Italiaan sprak zich tegenover La Gazetta dello Sport uit over de ziekte en zijn toekomst in het voetbal.

De verdediger van Internazionale was de laatste jaren van grote waarde voor Lazio en Inter. Ook bij de nationale ploeg wist Acerbi zijn opwachting te maken. Iets wat hij rond 2013 niet had durven dromen. De 35-jarige Italiaan liep destijds twee keer een tumor op. Beide keren wist hij de ziekte te overwinnen. "Toen ik twee tumoren had, gaf ik geen kik", vertelt hij moedig in een interview met La Gazetta dello Sport. "Ik wist dat ik ze zou verslaan. Ik was zelfs tevreden."

Ondanks deze mentaliteit sloop de angst er toch in bij de mandekker. "Ik herhaalde tegen mezelf dat ik niet bang was, maar toen realiseerde ik me dat het onmogelijk was om dit niet te zijn." Nu is de verdediger al een lange tijd genezen, maar zorgen heeft hij nog wel. "Wat als de tumor terugkomt? Wat als het voor een derde keer komt? Als het gebeurt, zal het een nieuwe uitdaging zijn om te overwinnen", zegt Acerbi.

Ook vertelt hij in dit interview over zijn toekomst. De verdediger voelt zich mentaal en fysiek goed en wil graag blijven bij de Nerazzuri. Als dit niet lukt, hoopt de verdediger in juli 2023 te weten waar hij zijn carrière gaat voortzetten.