Expert Leterme: Overtuigd dat er fraude is gepleegd door Manchester City

Expert Leterme: "Overtuigd dat er fraude is gepleegd door Manchester City"

06-02-2023 23:00
6

Het Manchester City van Kevin de Bruyne staat in een kwaad daglicht en volgens Yves Leterme, ex-chief investigator van de UEFA, is dat meer dan terecht. Manchester City wordt beschuldigd van ruim honderd inbreuken op de financiële regels. De beschuldigingen worden gedaan door de Premier League.

Leterme is niet geschrokken van de beschuldigingen aan het adres van Manchester City. De ex-chief investigator van de UEFA was zelf al jarenlang onderzoek aan het doen naar de dubieuze zakelijke handelingen binnen Manchester City. "Het probleem ligt niet bij het bewijsmateriaal", zo vertelt hij aan Sporza.

Wordt Manchester City bestraft?
Manchester City is eerder onder een zware straf uitgekomen in 2020. Zij werden toen eigenlijk voor twee jaar uitgesloten van de Champions League. "Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) schrapte die uitsluiting toen omdat het bewijs onovertuigend was", vertelde Leterme. Nu zou de zwaarste straf degradatie betekenen voor Manchester City.

Volgens Leterme was er voldoende bewijs en wist hij zeker dat Manchester City strafbare feiten had gepleegd. "Nochtans hadden we dankzij mails en bankuittreksels harde bewijzen in handen. Ik ben ervan overtuigd dat er fraude is gepleegd door Manchester City."

Het probleem lag destijds bij het gegeven dat de uitspraak betwist kon worden door een arbitragecommissie. Nu gelooft Leterme dat er een grotere kans is dat Manchester City ook daadwerkelijk bestraft zal worden. Vooral omdat de aanklacht van de Premier League nu een stuk breder is dan toen van de UEFA.