Vormer oordeelt: Anderlecht heeft aardige spelertjes, bij Union zijn het mannen

Vormer oordeelt: "Anderlecht heeft aardige spelertjes, bij Union zijn het mannen"

04-02-2023 11:00
12

De winterversterkingen bij SV Zulte Waregem hebben al gedeeltelijk hun vruchten afgeworpen, ook al verloor de fusieclub afgelopen donderdag haar heenwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup tegen KV Mechelen (1-2). Dit weekend verschuift de focus weer naar de degradatiestrijd in de Jupiler Pro League. Een verplaatsing naar Union Saint-Gilloise belooft lastig te worden, beseft Ruud Vormer.

Samen met Christian Brüls heeft Vormer voor de noodzakelijke kwaliteitsinjectie gezorgd aan de Gaverbeek. Het heeft het geloof in een mogelijke redding aangewakkerd. "Ik proefde hier meteen veel positivisme en iedereen doet keihard zijn best. Fysiek voel ik me echt prima, maar vergeet niet dat ik maandenlang keihard heb getraind bij Club Brugge", vertelt Vormer bij Het Nieuwsblad. De Nederlander heeft nu al uitgemaakt dat hij graag bij Zulte Waregem vervolgt. "Als het even kan nog zeker twee jaar."

Belangrijke voorwaarde lijkt wel dat Essevee zich zal moeten handhaven in de JPL. Daarvoor moet het opnieuw op puntenjacht. Een tweetal weken geleden boekte het al een knappe 2-3-zege bij RSC Anderlecht. Kunnen Vormer en co dat kunstje herhalen bij die andere Brusselse club? "Het wordt wel weer moeilijk. Op Anderlecht had ook iedereen verwacht dat zij gingen winnen. Anderlecht heeft ook aardige spelertjes. Bij Union zijn het mannen", vergelijkt de voormalige Gouden Schoen.

Hoewel Vormer toegeeft dat hij het zelf behoorlijk lastig had tegen Anderlecht, schat hij Union hoger in. "Ik zag hen deze week nog tegen Antwerp aan het werk en dat was qua spektakel misschien niet zo indrukwekkend, maar ze zijn fysiek zo sterk en ze hebben heel wat bijzonder sterke voetballers", klinkt het. Vormer trekt zich in elk geval op aan het gegeven dat in voetbal alles mogelijk is. "Wij speelden met Club ook 2-2 gelijk op Real Madrid", herinnert hij zich.