'UEFA wil snel einde maken aan trucje Chelsea-eigenaar Boehly en grijpt in'

'UEFA wil snel einde maken aan trucje Chelsea-eigenaar Boehly en grijpt in'

24 januari - 09:50
16

Chelsea gaf dit seizoen al bijna vijfhonderd miljoen euro aan nieuwe spelers uit en dat is ook de UEFA niet ontgaan. De Europese voetbalbond wil zo snel mogelijk de maas in de wet aanpakken die eigenaar Todd Boehly van The Blues gebruikt. Dat meldt The Daily Mail.

Sinds de Amerikaan de scepter zwaait op Stamford Bridge, deelt Chelsea opvallend lange contracten uit. Onder anderen Mykhailo Mudryk (2031), Noni Madueke (2030) werden voor lange tijd vastgelegd. Op die manier omzeilt de Premier League-topclub de Financial Fair Play-regels, want de transfersommen mogen worden afgeschreven over de lengte van het contract.

Zo kost Mudryk minimaal zeventig miljoen euro, een bedrag dat door bonussen vermoedelijk oploopt tot honderd miljoen. Chelsea hoeft nu 'slechts' twaalf miljoen per jaar af te schrijven op de Oekraïner, in plaats van bijvoorbeeld 25 miljoen bij een vierjarig contract. De keerzijde is echter dat de Londenaren een zware hypotheek leggen op de toekomst en zullen elk jaar voldoende geld moeten genereren.

Ook de UEFA heeft duidelijk zijn bedenkingen bij de gang van zaken, nadat meerdere Premier League-rivalen aan de bel zouden hebben getrokken. De bond wil vanaf komende zomer een limiet instellen, waardoor de transfersom van een speler over maximaal vijf jaar kan worden gespreid. De regelwijziging heeft geen invloed op de recente aanwinsten van Chelsea, maar beperkt waarschijnlijk wel de bestedingsruimte in de toekomst, schrijft The Daily Mail.

Boehly lijkt voorlopig nog van de maas in de wet te willen profiteren. Chelsea wordt nog altijd in verband gebracht met de Argentijnse wereldkampioen Enzo Fernández van Benfica, de opponent van Club Brugge in de achtste finales van de Champions League. Ook wil de Engelse topclub gaan bieden op de negentienjarige rechtsback Malo Gusto van Olympique Lyon.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie