'Verbeke krijgt na vertrek bij RSC Anderlecht nog stevige ontslagpremie'

'Verbeke krijgt na vertrek bij RSC Anderlecht nog stevige ontslagpremie'

21-01-2023 20:43
23

Voor Peter Verbeke is het verhaal bij RSC Anderlecht afgelopen. De voormalige CEO vertrekt bij paars-wit en mag uitkijken naar een nieuwe uitdaging. Bij zijn vertrek krijgt hij echter nog een mooie som van Anderlecht.

Naar verluidt ziet CEO of Sports Jesper Fredberg geen rol meer voor Verbeke bij Anderlecht en heeft hij besloten om afscheid te nemen van de man. Een financieel zware beslissing, blijkt ook. Bij Sporza weet men namelijk dat de voormalige CEO bij zijn vertrek nog een 'gouden handdruk' krijgt ter waarde van één miljoen euro. Een nieuwe financiële opdoffer voor Anderlecht, dat al flink moet besparen.

Het is ook niet de eerste keer dat de Brusselaars stevig moeten betalen bij het vertrek van een bestuurslid. Door verschillende ontslagpremies is Anderlecht al miljoenen euro's kwijt. Zo moest het in het verleden ook Frank Arnesen (600.000 euro), Hein Vanhaezebrouck (700.000 euro), Herman Van Holsbeeck (1,7 miljoen euro), Luc Devroe (400.000 euro) en Felice Mazzu (500.000 euro) betalen na een ontslag.